БЛАГОДАРЯ!!!

Има две много красиви и много български думи “благо” и “дар”, които се съдържат в най-прекрасната дума – “БЛАГОДАРЯ”.

Учениците от начален курс в училище “Черноризец Храбър”  отбелязаха Световния ден на думата “Благодаря”. На 11 януари в много страни се чества този празник. Цялата седмица бе посветена на добрия тон и добрите маниери и на това, колко важно е в ежедневието да  благодарим и за най-обикновени неща.

Учениците от първи и втори клас изготвиха картички за Вълшебните думи, които подариха на своите семейства. I-ви “ в“ изработиха кутийки с послание към любими хора, които подариха с огромно желание.

Втори, трети и четвърти клас написаха своите “Десет причини да кажа Благодаря” и “Защо Благодаря”– прекрасен подарък, нали?!

Бе организиран конкурс за съчинение на тема “Какво е за мен думата Благодаря?” за учениците от трети и четвърти клас. Жури определи най-вълнуващите творби и отличените получиха грамоти.

Психолозите смятат, че думите на благодарност, изречени от сърце са „словесни ласки“, които могат душевно да стоплят и успокоят хората, да ни дарят с щастие. Една от тези думички е  БЛАГОДАРЯ. Затова си заслужава своя празник. И така, Благодаря! Винаги има на кого и защо да дадем това “благо” и “дар” и то най-искрено, от сърце. Нека не забравяме да награждаваме всеки, заслужил вълшебната думичка. Не само днес, а винаги!