Второкласници доказаха, че за доброто възраст няма- „Аз творя добро“

Ученици от II-ри клас изнесоха благотворителен концерт с цел да помогнат на някого в нужда.


Със събраните средства учениците разделени на 4 групи осъществиха своите дейности под надслов
„Аз творя добро“, с огромно желание и инициативност.

Група „Деца“

Идеята на групата „Деца” беше да зарадваме деца изоставени в дом. За целта децата от класа първо се събраха в пункт и опаковоха заедно подаръците. Със събраните средства от благотворителния концерт на 2 „е“ клас инициативните ученици, заедно със своите родители закупиха пособия за хранене, които липсваха на децата от дома (тава, чинии и неща от които имат нужда). След това посетиха дома, играха с децата, разговаряха, участваха в раздаването на подаръците и дариха на изоставените деца освен подаръци и грижа, положителни емоции и няколко нови приятели.

Група „Възрастни хора“

Децата от групата на „Възрастните хора” пазаруваха, приготвиха сами десерти, картички и подаръци за възрастна жена, като целта беше да я направят щастлива за Коледа. Учениците изпяха коледни песни и емоциите бяха много, а радостта голяма. От своя страна бабата разказа как е празнувала Коледа през годините и какво е било ежедневието на децата тогава.

Група „Растения“

Решихме децата да отгледат по едно растение в домашна обстановка, в която да полагат самостоятелно грижи за него и да отгледат по едно растение в класната си стая, където ежедневно и групово ще полагат грижи за него, като същевременно ще наблюдават неговия растеж и развитие. За училището се спряхме на следните растения: цветето коледна звезда и елха, защото са подходящи за сезона. Освен грижите, които децата ще положат за елхата, напролет ще я засадят в двора на училището. По този начин те не само ще се научат как се засаждат и отглеждат растения навън, но и ще оставят своя принос както за своето училище, така и за околния свят!

Група „Животни“

Учениците от група „Животни“ посетиха ветеринарна клиника, където се срещнаха с ветеринарен лекар, който обясни на децата как да помогнат на животно в беда. Със събраните средства от благотворителния концерт учениците с помощта на родителите направиха хранилки за птици, които поставиха в парка и закупиха храна за бездомни животни.

Предстои всяка от групите да представи своята инициатива, чрез проект пред класа.

Гордеем се с нашите ученици и сме щастливи от тяхната съпричастност. Те направиха света малко по-добър и доказаха, че за доброто възраст няма.