Две благотворителни инициативи направиха коледните празници още по-светли!

Две благотворителни инициативи направиха коледните празници още по-светли!

Учениците от 3-ти „е“ клас на СУ „Черноризец Харбър“ спазиха собствената си традиция и тази година отново се включиха в благородна инициатива, с която зарадваха връстници в неравностойно положение за празниците.

„Искаме да изградим у децата чувство за съпричастност, особено когато става дума за други деца и то деца, които не са имали шанс да растат в семейства, да бъдат закриляни и обградени от обич и подкрепа“, сподели класният ръководител и генератор на идеята Ели Иванова.

„Благотворителността е присъща за нас, в нашето училище е традиция да подготвяме мероприятия за помощ и милосърдие. Това е най-важното, което трябва да възпитаме в нашите деца – да бъдат добри и благородни. Тук те са научени, че към различните трябва да се обръщаме с широко отворени сърца и не само по празниците. А нашите колеги са отворени, разбират, че да възпитаваш чувството на човечност у човека е най-важното“, коментира не без гордост и директорът на СУ „Черноризец Храбър“ Елена Кисьова.

Бе събрана сумата от 1222,88лв., с които бяха закупени много необходими за децата от КСУ “ Св. Константин и Елена“ подаръци, хигиенни принадлежности и др.

ВИДЕО


 

Учениците от I e и III e на СУ „Черноризец Храбър“ в Пловдив клас събраха близо 1000 лева в помощ на отделението по неонатология към УМБАЛ-Пловдив на коледен благотворителен концерт. Той бе организиран по инициатива на техните учители Ели Иванова и Мирослава Чалъкова заедно със съдействието на СУ „Черноризец Храбър“ в Пловдив.
Салонът на училището беше препълнен, а всеки можеше да дари средства според възможностите си в специално приготвени за целта кутии. След тържеството в присъствието на родители средствата бяха преброени и се оказа, че са събрани 984.50 лв., които бяха връчени на д-р Аргирова.
Искаме да подпомогнем закупуването на апаратура за новородените бебета в отделението, поясни Ели Златанова преди концерта. На него гост беше началникът на неонатологията д-р Диана Аргирова. „Много се вълнувам от този благороден жест. Приемете моята и на колегите ми огромна благодарност, накарахте ме да повярвам, че по Коледа наистина стават чудеса“, заяви тя.
Учениците бяха подготвили своя програма за концерта, на който специални гости бяха Клуб по народни танци „Чановете“, Вокална група „Бамбини“, Клуб за спортни танци „Алекс“, Вокална група „Гласовете на България“. Много аплодисменти събра Ивайла Дафчева, която изпълни блестящо съчетание с лента. Специален гост и водещ на концерта беше Илиян Велков.
От ръководството на училището на коледния концерт присъстваха Радка Ватева, Станимира Димитриева и Камелия Йорданова.