Закрилници на мечките

За поредна година учениците и учителите на СУ „Черноризец Храбър“ – град Пловдив отбелязахме Деня на Земята под мотото „Да възстановим Земята“. Влязохме в ролята на Закрилници на мечките. Те са част от живата природа, която всички ние трябва да пазим. В двора на училището децата представиха своите рисунки, проекти, макети, табла и презентации за живота, навиците и местообитанието на мечките.

Учениците от 3 клас ни призоваха да живеем природосъобразно и да се грижим за нашата планета с „Екопесен“. Пак те ни казаха, че може всеки от нас да бъде част от пазителството, да събира разделно боклука, да пести енергията и водата, да пазарува разумно с песента „Трите кофи“.

Насладихме се и на прекрасното изпълнение на приказката „Работна мецана“ от ученици от 3 д клас.

Завършихме с флашмоп от третокласниците и така дарихме нашата надежда за опазването на мечките.

Но това не е всичко, да засадиш дърво и да оставиш следа е нещо, което всяко човешко същество трябва да изпита. Това е един от най-лесните начини да подобрим света, в който живеем. Дърветата създават въздуха, който дишаме и филтрират замърсяването, освен това са красиви и зелени, и правят хората по-спокойни и здрави. Затова всички класове с помощта на своите учители засадиха различни видове дръвчета в двора на училището.