За какво ви се караха, питат второкласници Виктор Самуилов

За какво ви се караха най-много, спомняте ли си някоя щуротия, която сте правил като дете, и кои са любимите ви книги. С такива въпроси атакуваха автора на „Ние, мушмороците“ Виктор Самуилов второкласници. Любимецът на децата, който виртуозно показва как малчуганите разконспирират шмекеруването на възрастните и успяват шеговито да ги победят, гостува на малчуганите от СУ „Черноризец Храбър“. В навечерието на Деня на будителите издателите на Самуилов от „Жанет 45“ организираха среща на автора с децата, които го изненадаха, рецитирайки му любимите си стихове от „Зодия хлапак“ и „През девет локви в десета“.

За награда поетът и сценарист им чете от най-новата си книга „Не е честно“. В края на книгата има оставено място, в което децата могат да опишат сами какво според тях не е честно. „Знам, че може да изброите много неща, но посочете само едно и го разкажете на празното място. А след това може и да ми го изпратите“, посъветва ги Самуилов.

На въпрос за любим автор и книга, стана ясно, че заглавието, което с удоволствие препрочита, е „Малкият принц“. „Защото на всяка възраст тя е поновому интересна и човек открива нови и нови пластове“, обясни гостът и добави, че се е учил да пише от Валери Петров и Константин Павлов.

dsc01168a dsc01170a dscf9865-620x414