Извънкласни дейности и тържества

2023- 2024 учебна година

На 26.04.2024 г. се проведе футболна среща между отборите на СУ “Черноризец Храбър” – Пловдив и ОУ “Христо Смирненски” гр. Стамболийски. Победа за нашите момчета с резултат 2:1.
Благодарим на всички участници и присъстващи!
Футболна среща 26.04.24г.
 
 


 
Днес 21.11.2022г. учениците от вторите класове отбелязаха Деня на Християнското семейство заедно със своите родители и учители!

Пригответе се за кино с нас и с режисьора Андрей Хадживасилев

 

       Днес 3.11.2022 г. в училище „Черноризец Храбър“ се проведе развлекателно филмово събитие.

Специален гост на нашето следобедно кино бе режисьорът и създател на първия български 3D документален филм – Андрей Хадживасилев. Той представи пред второкласниците детския игрален филм „Случаят Кюри“. Авторът на лентата сподели пред децата, че приема за лична кауза възродяването на старото българско кино. Филмът разказва за приключенията на 8-годишния малък учен Тони и лабораторната му мишка Мария Кюри.
        Освен кинопрожекцията децата имаха възможност да зададат любопитни въпроси към режисьора. Те попитаха „Лесно ли се снима с истинска  мишка?“, „Колко време е нужно за създаването на един игрален филм?“, „Как се избират подходящи актьори за филмовата роля?“ и  куп други въпроси. Събитието се реализира по покана на учителката Ралица Рангелова.
     Децата успяха да запечатат този прекрасен момент с няколко фотоса за спомен.
Кино с режисьора Андрей Хадживасилев

Празник на изкуствата и спорта

   Игри, танци и усмихнати лица озариха двора на “Черноризец Храбър” в петък, 21.10., когато се проведе Спортният празник на училището.

   Танцовото надиграване, с което бе открит празникът, провокира уменията и на ученици, и на учители. То завърши с българско хоро, което се изви в пъстри редици в двора на училището. Футбол, баскетбол, волейбол, народна топка, шах – всеки от спортовете намери своите привърженици, които вдъхновено се включиха в оспорвани битки. За творческите личности бяха организирани работилнички, в които децата рисуваха и създаваха вълшебства.

Сега победителите с нетърпение очакват своите награди.

Празник на изкуствата и спорта-2


„Бизнесът преподава“ 2021-2022 година

Ученици от 11 клас участваха в обучение по Национална програма “Бизнесът преподава”. Те получиха знания и умения в сферата на журналистиката, туроператорската дейност, анимация в туризма. Днес им бяха връчени сертификатите, които удостоверяват техните знания и има дават възможност да бъдат по-конкурентноспособни на пазара на труда.


Празник на математиката
 

На 02.06.2022 г. в СТЕМ центъра на нашето училище се проведе празник на математиката. Присъстваха ученици от шестите класове, учители и ръководството на училището. В математическа надпревара се включиха два отбора – Питагор и Архимед. Състезателите се справиха с поставените им практически задачи равностойно. Докато те решаваха, публиката се забавляваше с математическа кръстословица, която беше посветена на Деня на Ботев, игри с Кахут и математически фокуси.

„Богат със знания“ стана Енислав от 6г клас, който успя да отговори на всички въпроси в „Стани богат“ с математически въпроси.
 Най-активните участници получиха награди. Празникът завърши с усмивки и пожелание да обичаме математиката.


Заповядайте на празник на езиците на 13.05.2022г. от 15:00 ч. в STEM център.


З  А  Е  Д  Н  О    М  О  Ж  Е  М    П  О  В  Е  Ч  Е

Коледна работилничка с родители

„СЪЗДАЙ ВЪЛШЕБСТВОТО НА КОЛЕДА!

Има още дни до Коледа, но коледният дух завладява сърцата на децата в последните седмици на декември, защото класните  стаи в училище бяха превърната в Коледни работилнички.

„Коледа е белота, Коледа е вълшебство – креативни родители, творящи коледна красота!

Родителите на децата с голямо удоволствие се включиха в дейността – те донесоха материали и показаха  различни техники за изработване на украса и коледни картички. Децата бяха усърдни и уверени , проявиха изключително старание и трудолюбие – усещаха подкрепата на родителите си.

Закрихме работилничките и всеки от нас отнесе коледен дух и още нещо:                                                                                                                      децата – увереност, че могат; родителите – радостта, че са били до децата; а  класните ръководители и учители – удовлетворение и увереност, че нещата се случват, когато учители и родители сме заедно до децата.


  

––––––––––––––––––––––––––––––-

Кукери прогониха злото на Сирни заговезни в СУ „Черноризец Храбър“

Кукери прогониха злото от училище „Черноризец Храбър“ на Сирни заговезни.

За пореден път в нашето училище се проведе конкурс за изработване на кукерска маска. Ученици и родители изработиха страшните маски  за прогонване на злите сили. Децата от начален етап бяха запознати с обичая „прошка“ и изпълниха обичая хамкане.

–––––––––––––––––––––

СОУ „Черноризец Храбър“ организира Мастер Клас с родители. Инициативата се осъществява като работилничка за изработване на мартенички за предстоящия празник Първи март и участие в конкурса „Най-добър предприемач“. Всеки родител направи детето си щастливо при съвместната си дейност. Учениците проявяват творчество, учат се на търпение и труд. Изграждаме у тях, както желание за работа, така и предприемачески дух.

ss ss12 ssa1g