Математическа щафета на открито

„Математическа щафета на открито“  събра на едно място учениците от 2-ри А и 2-ри Д клас , за да демонстрират своите знания и умения по математика в три различни кръга.

Първи кръг: Щафета с препятствия и балони

Първият кръг беше щафета с препятствия и балони. Всеки балон беше надписан със задача с умножение или деление, която учениците трябваше да решат, преди да продължат напред. Децата показаха изключителни математически умения и се справиха с всички задачи без проблем. Състезателният дух беше висок, а забавлението — гарантирано.

Втори кръг: „Развален математически телефон“

 В тази игра, децата трябваше да си предават математически термини от ухо на ухо, като крайната дума често се оказваше различна от първоначалната. Учениците се забавляваха изключително много, смееха се и се радваха на комичните ситуации, които се получиха.

Трети кръг: Логически задачи

Третият и най-труден кръг включваше решаването на логически задачи. Въпреки сложността им, децата от двата класа успяха да се справят успешно и с този етап от състезанието. Те демонстрираха не само математическо мислене, но и умение да работят в екип и да се подкрепят взаимно.

Състезанието премина с много смях, веселие и положителни емоции. И двата класа се представиха блестящо и заслужено получиха награди и грамоти за своето участие и усърдие.

Тази математическа щафета показа, че математиката може да бъде не само лесна, но и изключително забавна. Поздравления за всички ученици от 2-ри А и 2-ри Д клас за техния ентусиазъм и отлични резултати!