Открити уроци

Дигитализацията – път към бъдещето

 Ученици от 11 “а” клас, профил “Предприемачески”, участваха в открит съвместен урок по профилиращи предмети- зелено предприемачество, предприемачество и бизнес, география и икономика, английски език, информационни технологии.

Темата на урока беше свързана с  откриване на зелена бизнес идея.

Учениците представиха няколко свои бизнес идеи свързани с рециклирането и преработката на използваните продукти, както и бизнес с отглеждането на пчелни семейства по екосъобразен начин.

Наши гости бяха представители на ръководството на училището- г-жа Ватева, г-жа Йорданова, г-жа Герасимова, колеги учители и ученици.Открит урок в III е клас. Интерактивни методи на обучение.

Учителски обмен “Гост за един ден” между СУ „Черноризец Храбър“ и СУ “Константин Кирил Философ”

Учениците от ІII e клас се включиха в инициативата за учителски обмен “Гост за един ден”. Те приеха гостуването на класния ръководител на четвъртокласниците от СУ “Константин Кирил Философ” – Д. Кръстева и очакват с нетърпение конферентната връзка с класа. На нея ще мерят сили във викторината за предстоящите празници. Класният ръководител на ІII e клас Ели Иванова също гостува в училището при учениците от IV б клас, а идеята на тази инициатива е да се споделят опит и добри практики.

Обменът „Гост за един ден“ стартира с гостуване между СУ „Черноризец Храбър“, гр. Пловдив и НУ „Св. Климент Охридски“ с. Войсил

 

Учителски обмен „Гост за един ден“ представиха учители от СУ „Черноризец Храбър“ в XII-те Национални педагогически четения

Добри практики бяха представени на националния педагогически форум под надслов „Да запазим усмивката в училище“. Нашето училище се представи достойно с проекта си „Гост за един ден“, целта на който е обмяна на опит и споделяне на добри практики между учители с цел взаимопомощ. Учители от страната вече са последвали идеята обменяйки опит чрез инициативата „Гост за един ден“. Идеята бе представена първо на III-та конференция на началните учители в Пловдив и бе добре приета от колегите от областта. Обменът „Гост за един ден“ дава възможност на учителите да споделят своят опит и идеи, като поканите могат да отправят чрез блог изработен и работещ конкретно за целта. Повече информация може да  потърсите на http://uchitelskiobmen.blogspot.bg/

Алтернативни методи на ограмотяване чрез представените от Васка Атанасова /ст.експерт нач. образование/ добри практики показа учител СУ „Черноризец Храбър“, пред своите колеги в открит урок

Алтернативни методи на ограмотяване чрез представените от Васка Атанасова добри практики показа Ели Иванова учител СУ „Черноризец Храбър“ пред своите колеги в открит урок. Урокът имаше целта да представи на учителите различни начини и методи на преподаване съобразени с нуждите и потребностите на децата.

Урок по патриотизъм бе представен на 15.02.2017 г. в I д клас

Тетрадки с лика на Васил Левски получиха учениците от 1 д клас в урока по патриотизъм. Специалните подаръци са изработени от учебната компания „Golden Sentence“ на учениците от 11 клас в училище „Черноризец Храбър“.


Алтернативни методи на ограмотяване представи Васка Атанасова- ст. експерт по начално образование

Майсторски клас на тема „Алтернативни методи на ограмотяване“ представи пред учители от Пловдив и областта Васка Атанасова  ст. експерт по начално образование в РУО – Пловдив. Демонстрационното занимание се проведе в първи клас. Домакин беше СУ „Черноризец Храбър“.


DSCN9869DSCN9893 DSCN9888 DSCN9862


„Стратегии на преподаване и учене за постигане на базова грамотност“

Впечатляващи уроци изнесоха преподаватели от СОУ „Черноризец Храбър“ в присъствието на свои колеги от 24 училища в областта.  Откриване и насърчаване на добрите учители в училището, провокиране на взаимодействие между тях, популяризиране на добри педагогически практики. Това е целта на обучението „Стратегии на преподаване и учене за постигане на базова грамотност“, което се реализира от експертите по начално образование в Регионалния инспекторат Васка Атанасова и Марияна Механджиева.
„Идеята е всеки от присъстващите на открития урок да погледне на собствената си практика и да прецени как може да взаимства видяното и да го адаптира със своите класове“, обясни Васка Атанасова.

DSC09277DSC09279OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PB271516-620x465DSC09308

 

Съвместен открит урок на първите ни класове

Съвместен открит урок представиха 1 г и 1 д клас в СОУ „Черноризец Храбър“.

DSC09019DSC09014DSC09029