Панка Вълева с почетно отличие в Деня на славянската писменост и култура

„Госпожо, искаме да сме като вас”, казват учениците ми, какво по-важно от това да са щастливи и удовлетворени”, категорична е 29-годишната Панка Вълева от СУ „Черноризец Храбър”, отличена с грамота и парична премия.

Първа бе отличена Панка Вълева – учител по история в СУ “Черноризец Храбър”, която е сред седмината пловдивски педагози, сертифицирани за Гугъл обучители. Тя е само на 29, но успешно разработва уроци в „облачна класна стая”, в която всеки ученик има свой акаунт и получава индивидуални задачи.

„Учениците ми казват: „Госпожо, искаме да сме като вас” – какво по-важно от това да са щастливи и удовлетворени, идвайки в училище. Не отричам традиционното образование, но ако искаме да спечелим децата на 21 век, ние също трябва да се променяме. Светът отдавна работи с образователни онлайн платформи, ние дори закъсняваме. Няма нищо страшно в технологиите, просто трябва да имаш смелост да опиташ”, категорична е Вълева, която в момента преподава на ученици от 5 до 12 клас. Това, което й се иска да види като промяна в образователната система, е намаляване на административната тежест и бумащина за сметка на работата с децата.