Сурва, сурва година!

В навечерието на Коледните празници учениците от II „В“ клас посетиха библиотеката на блок 13 в ж.к. „Тракия“. Там взеха участие в „Коледна работилничка“ и  изработиха сурвачки.

Във въздуха се разнасяше аромат на току-що опечени пуканки,  а коледна музика допринасяше за доброто настроение на всички. Децата изслушаха с интерес  разказ за предстоящите коледни и новогодишни празници, за символиката на Коледа и българските традиции, свързани с нея, след което се заловиха за работа.  Дрянови пръчки много скоро започнаха да се превръщат в истински бижута – украсени с пуканки, сушени плодове, гевречета и шарена прежда – от красиви по-красиви!

Когато приключиха работа, децата се струпаха около своите учителки, за да научат благопожеланията, с които да сурвакат своите родители на 1 януари.  Освен, че научиха „Сурва, сурва“, те попяха любими зимни песнички и слушаха в захлас приказни истории за Дядо Коледа.

Желаем на всички деца по света весело посрещане на Коледните и Новогодишни празници,  както и много смях и забавни игри през Новата 2022 година!