СУ „ЧЕРНОРИЗЕЦ ХРАБЪР“ участва в състезанието Spelling Bee 2019

СУ „ЧЕРНОРИЗЕЦ ХРАБЪР“   вече има двама претенденти за участие в регионалния кръг на  Осмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

Виктория Желязкова от 5 клас се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 25.02.2019г. в СУ „Черноризец Храбър“, гр.Пловдив. Виктория Желязкова  спелува правилно думата “PRESERVE” и победи Ивайло Кузманов от 7 клас, който остана втори. И двамата ученици имат право да участват на  регионалното състезание, което ще се проведе на 23.03.2019 г. в гр.Пловдив. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 21 април 2019 в София.

 

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Победител в миналогодишното състезание е Бианка Месова от СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“, гр. Перник.

 

Тази година състезанията се провеждат под наслов „BEE Better Together“. Ние вярваме, че изграждането на умения и навици за работа в екип и взаимопомощ са изключително важни за личностното развитие на младите хора и тяхната успешна реализация в обществото. Всички училища-участници могат да се включат в конкурсa, като споделят как подготовката и участието в състезанието стимулират екипната работа и създават отношения на разбирателство, приятелство и взаимопомощ.

 

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.

 

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee.bg  и на страницата във Facebook https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-National-English-Spelling-Bee/130534310346449?ref=hl.