149 години безсмъртие

Делото и подвига на Васил Левски, неговият принос за свободата на българския народ и пророческите му слова, чието звучене е съвременно и днес, го обезсмъртяват в нашата история. Те са закътани в съзнанието и душата на всеки българин, което е част от същността ни като нация поколения наред. Ето защо всяка година отдаваме почит на най-великия българин – Васил Левски.

Средно училище “Черноризец Храбър” отбеляза 149 години от гибелта на Васил Левски. В памет на Апостола учениците от 4. клас подготвиха постери за живота и делото на Васил Левски и подредиха изложба на таблата пред класните стаи. Талантливи ученици представиха свои рисунки с образа на Апостола. 

На 18 .02.2022 г- от 16:00 часа в залата на училището се проведе състезание “Какво знаем за Васил Левски?”. Участваха ученици от 4. клас. Гости на състезанието бе ръководството на училището. Състезанието се проведе в три кръга:

  • I кръг – Учениците отговаряха на въпроси, свързани с живота и делото на Васил Левски;
  • II кръг – Четвъртокласниците подреждаха пъзели – известни изображения от живота на Левски;
  • III кръг – “Мъдрите слова на Апостола”- учениците изказваха началото или края на известни думи на Левски.

Между кръговете се проведе викторина с учениците от публиката. Участниците в състезанието получиха грамоти , а отборът-победител получи и предметни награди. На финала учениците запяха “Песен за Апостола”.