Героите на Бранислав Нушич оживяха в СУ “ Черноризец Храбър” на Празника на математиката

Петокласникът Иван Кънев се превъплъти в ролята на учителя , а връстниците му бяха неговите ученици. Те показаха на учителя си връзката на географията с математиката, като решиха няколко задачи, свързани с нашата планета Земя.
Разкриха пред публиката интересни факти за Деветата симфония на Бетовен и как математиката намира място и в музиката.
Кой би помислил, че авторът на “ Алиса в страната на чудесата” е бил и професор по математика и че автентичността на евробанкнотите може да се провери с елементарна математика?
Малките математици демонстрираха на гостите, че математиката е полезна и забавна , когато зад пресмятанията стоят игрови ситуации.
Те им доказаха , че знаят толкова много неща за заобикалящия ни свят и че накъдето и да се обърнеш, все е Математика.
На финала на празника те благодариха по специален начин на своите учители за големия професионализъм, за огромното търпение, за знанията, за неугасващите усмивки и грижите.
От своя страна, директорът на училището, г-жа Елена Кисьова, поздрави децата за безупречното представяне и ги награди подобаващо. Тя не скри изненадата си от това, колко необятна наука е математиката, но също така добави, че един успешен човек не трябва да забравя и най-добрия си приятел – книгата!