КАК ДА ОТКРИЕМ ТАЛАНТА СИ

Приключи първият етап на  конкурса по творческо писане на английски език за ученици от 6 до 12 клас, който насърчава децата да използват английския език по забавен начин и най-вече да мислят нестандартно. Учениците пишат  без да използват речници, учебници и други ресурси и се оценява предимно творчеството и оригиналността.

 

Творбите ще бъдат прочетени и оценени на 24 февруари от регионално жури, което се състои от англоговорящи специалисти и учители, българи и чужденци, за които  английският е  майчин език. Най-добрите четири творби от всеки клас ще се изпратят на национално жури, което ще избере победители във всяка възрастова група до 30 февруари. Всички участници ще получат сертификати за участие, а националните финалисти, които ще бъдат обявени до 12 март,  ще получат  допълнителни награди на специална церемония през м. април в София.

209 училища от цялата страна се включиха в състезанието тази година.

Пожелаваме успех на нашите ученици в предстоящата класация!

Конкурсът се провежда в България за поредна година по инициатива на Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюС“ и е под патронажа на: Министерство на образованието, младежта и науката , Посолство на САЩ ,  Американски  университет в България.