Клубове по интереси

2022/ 2023 учебна година


“Визуално програмиране на компютърни игри и анимации”

Отборът по “Визуално програмиране на компютърни игри и анимации” в СУ “Черноризец Храбър”, спечели своите отличия в 6-ти Национален конкурс “Super STEM България”, в категорията “Super STEM в училище 4-8 клас”. 

Шестокласниците – Деян, Иван, Димитър, Калоян и Крис показаха изключителен предприемачески дух, като разработиха проект на тема “Просто дишай”, свързан със замърсяването на въздуха в ж.р. “Тракия” от вредните емисии на автомобилите. 

Предложението им бе да се заменят автомобилите на гориво с електрически такива. За целта отборът събра данни за най-големия квартал на гр. Пловдив, които след това обработи, за да формулира и защити проекта си. 

За своята креативност и предложена идея отборът бе отличен с:

  • покана за участие в 3-та национална конференция с международно участие SMART STEM образование и и иновации 2023”, която ще се проведе от 13-15 април;
  • публикация на проекта в книгата “Ученически STEM проекти”;
  • поименни сертификати.

Успехи и за бъдеще, момчета, гордеем се с вас!


 

Любовта е вълшебство

В литературния конкурс „Любовта е вълшебство“, посветен на 14 февруари, взеха участие и учениците от начален етап. С много вдъхновение и трепет те написаха своите първи стихотворения за любовта и приятелството и разкриха поетичния си талант. Може да им се насладите тук


Конкурс поезия – отличие

Учениците от поетичния клуб за занимания по интереси „Словото се превръща в поезия“ към СУ „Черноризец Храбър“ получиха специалната награда „Отличен Колектив“ на Втория международен поетичен конкурс: „Защо пиша това писмо?“ на тема „Моето добро писмо“. Конкурсът беше организиран от ЛК „Многоточие и ИК „Многоточие“, а стихотворенията трябваше да бъдат написани на ръка върху хартия и изпратени по Български пощи. Всички писма на участниците в конкурса бяха оформени в електронна книга от техните съученици, посещаващи клуба за занимания по интереси „Мултимедийна работилница“.

Успех на малките таланти с големи и добри сърца!


Клуб “Храна и здраве” с ръководител Дияна Георгиева

Поредното предизвикателство

По случай Деня на християнското семейство на 22.11.2022 г. и откриването на новия АРТ център учениците от клуба приготвиха почерпка за гостите и колегите. Децата проявиха креативност и развихриха фантазията си в солени и в сладки изкушения.

Посещение на клуб ,,Здраве и спорт“ във фитнес Атлетик

Спорта е здраве, а здравето е нашата цел!

  Ученици от клуб ,,Здраве и спорт“ посетиха фитнес Атлетик и проведоха интензивна тренировка под ръководството на трима фитнес инструктори. Те получиха информация за ролята на правилното дишане и етапите при една тренировка, ролята на разгряването  и стречинга. Посещението във фитнеса беше интересно и забавно!