Извънкласни дейности и тържества

„Бизнесът преподава“ 2021-2022 година

Ученици от 11 клас участваха в обучение по Национална програма “Бизнесът преподава”. Те получиха знания и умения в сферата на журналистиката, туроператорската дейност, анимация в туризма. Днес им бяха връчени сертификатите, които удостоверяват техните знания и има дават възможност да бъдат по-конкурентноспособни на пазара на труда.


Празник на математиката

На 02.06.2022 г. в СТЕМ центъра на нашето училище се проведе празник на математиката. Присъстваха ученици от шестите класове, учители и ръководството на училището. В математическа надпревара се включиха два отбора – Питагор и Архимед. Състезателите се справиха с поставените им практически задачи равностойно. Докато те решаваха, публиката се забавляваше с математическа кръстословица, която беше посветена на Деня на Ботев, игри с Кахут и математически фокуси.

„Богат със знания“ стана Енислав от 6г клас, който успя да отговори на всички въпроси в „Стани богат“ с математически въпроси.
 Най-активните участници получиха награди. Празникът завърши с усмивки и пожелание да обичаме математиката.


Заповядайте на празник на езиците на 13.05.2022г. от 15:00 ч. в STEM център.


З  А  Е  Д  Н  О    М  О  Ж  Е  М    П  О  В  Е  Ч  Е

Коледна работилничка с родители

„СЪЗДАЙ ВЪЛШЕБСТВОТО НА КОЛЕДА!

Има още дни до Коледа, но коледният дух завладява сърцата на децата в последните седмици на декември, защото класните  стаи в училище бяха превърната в Коледни работилнички.

„Коледа е белота, Коледа е вълшебство – креативни родители, творящи коледна красота!

 

Родителите на децата с голямо удоволствие се включиха в дейността – те донесоха материали и показаха  различни техники за изработване на украса и коледни картички. Децата бяха усърдни и уверени , проявиха изключително старание и трудолюбие – усещаха подкрепата на родителите си.

Закрихме работилничките и всеки от нас отнесе коледен дух и още нещо:                                                                                                                      децата – увереност, че могат; родителите – радостта, че са били до децата; а  класните ръководители и учители – удовлетворение и увереност, че нещата се случват, когато учители и родители сме заедно до децата.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

  

 

––––––––––––––––––––––––––––––-

Кукери прогониха злото на Сирни заговезни в СУ „Черноризец Храбър“

Кукери прогониха злото от училище „Черноризец Храбър“ на Сирни заговезни.

За пореден път в нашето училище се проведе конкурс за изработване на кукерска маска. Ученици и родители изработиха страшните маски  за прогонване на злите сили. Децата от начален етап бяха запознати с обичая „прошка“ и изпълниха обичая хамкане.

 

 

–––––––––––––––––––––

СОУ „Черноризец Храбър“ организира Мастер Клас с родители. Инициативата се осъществява като работилничка за изработване на мартенички за предстоящия празник Първи март и участие в конкурса „Най-добър предприемач“. Всеки родител направи детето си щастливо при съвместната си дейност. Учениците проявяват творчество, учат се на търпение и труд. Изграждаме у тях, както желание за работа, така и предприемачески дух.

 

ss ss12 ssa1g