Открит урок- игра “Познавам частите на речта”

В двора на училище “Черноризец Храбър” , където  всяка стъпка звучи като изява на радост, се разигра едно вълнуващо събитие, оставило незабравими спомени в сърцата на всички участници – открит урок под формата на игра –  „Познавам частите на речта“.

Децата от 2ри Д и 2ри А клас бяха въоръжени с усмивки и любопитство, готови да преминат през учебния маратон, който не бе обикновено занимание, а истинско приключение в света на българския език. Вдъхновени от предизвикателството да разгадаят тайните на съществителните,прилагателните,глаголите и изреченията, те се впуснаха с пълна сила в играта.

Структурираният под формата на състезание урок беше като вълнуващо пътуване, пълно с изненади и открития. Сплотени ,макар и в два конкуриращи се отбора , учениците използваха своите знания, креативност и сътрудничество, за да преодолеят предизвикателствата пред тях.

Но какво е състезание без награди? Страстта на участниците бе възнаградена със спечелените грамоти и награди за участие. Всеки момент от урока беше повод за радост и вълнение, а споделените успехи направиха всяко усилие още по-ценно.

Забавлението бе неизбежно, като във всеки момент дворът на училището бе изпълнен със смях и радостни възгласи. Но освен това, часът бе истинско пътешествие към разширяване на знанията и укрепване на връзките между учениците.