Третокласници се класираха за Сингапурско-азиатската световна олимпиада

Двама 10-годишни математици от Пловдив получиха покана за участие в престижното международно състезание

Двама третокласници от Пловдив се класираха за участие в 11-то издание на Сингапурско-азиатската училищна олимпиада. Щастливците са Петър Узунов от СОУ „Черноризец Храбър” и Демира Недева от ОУ „Захари Стоянов”. Отличниците са съответно бронзов и златен медалист от първия етап на състезанието, в което са взели участие 30 000 деца от 14 страни, сред тях и 250 българи. Освен това са и двамата са носители на златни медали от международния математически турнир „Математика без граници”.

Петър и Демира получават право да участват в две състезания – Азия оупън AIMO, което ще се проведе в Хонг Конг, и Сингапурско-азиатската международна олимпиада на предизвикателството SIMOC. Тя ще се проведе в Сингапур през август. Срокът за подаване на заявка за участие е 29 юни.

Училищното настоятелство и педагогическият екип на СОУ „Ч. Храбър” вече са започнали кампания, за да съберат средствата, необходими за участието на талантливия третокласник в едно от състезанията. Нужни са около 1500 лева за самолетни билети в двете посоки, 400 долара за храна и 100 долара вноска за правоучастие.

Талантливите българчета са наше национално богатство, ето защо би било добре  да  подпомагаме тяхното развитие, призовават от училищното настоятелство на „Ч. Храбър“. Ето и банковата сметка:

УН при СОУ Черноризец Храбър“

IBAN:BG93RZBB91551004819652

BIC:RZBBBGSF

Райфайзен банк